Universiteiten

Wij streven naar het reduceren van twijfel en onzekerheid onder eerstejaarsstudenten met onze geavanceerde opleidingsspecifieke studiekeuzechecks en interactieve studiekeuzeworkshops.

Animatiefilmpje studiekeuzeworkshops

Benieuwd naar wat wij zoal doen? Bekijk dan het animatiefilmpje van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarin je in een minuutje kennis maakt met het langlopende studiekeuzeprogramma dat wij samen met en in opdracht voor de Erasmus Universiteit Rotterdam verzorgen.

Lees

Opening van het academisch jaar 2018/2019

Dit jaar is de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Ingrid van Engelshoven, ter ere van de opening van het school en academisch jaar 2018/2019 op bezoek bij Tilburg University. Op het programma staat onder andere een panelgesprek over hoe studenten het meeste uit hun opleiding en studietijd kunnen halen, en hoe de politiek daaraan kan bijdragen.

Lees

Studiekeuzeworkshops voor de EUR in 2018-2019

In 2018-2019 verzorgen onze studiekeuzecoaches voor het zevende jaar op rij studiekeuzeworkshops in opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam in het voortgezet onderwijs. Het doel van deze workshops is om scholieren inzicht te bieden in de stappen die worden doorlopen in het studiekeuzeproces.

Lees

Het terugdringen van studieuitval

Minister Jet Bussemaker opende vandaag het mbo-jaar bij het Lentiz Life College in Schiedam, het hogeschooljaar op de Haagse Hogeschool en het academisch jaar aan de Vrije Universiteit én vanavond, online en live, aan de Open Universiteit. De minister legt, met het openen van het nieuwe school- en academische jaar, de focus op het stimuleren van toegankelijk hoger onderwijs.

Lees

Studie- en loopbaankeuzes: interview Keuzegidsdirecteur

Bijcollege zet zich actief in om studiekeuzeprocessen van aspirant studenten te begeleiden. Op 18 november 2015 sprak Bijcollege met Frank Steenkamp, directeur van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.) en De Keuzegids. Frank Steenkamp is afgestudeerd bioloog en al ruim 30 jaar actief als onderwijsjournalist en nu als hoofdredacteur van de Keuzegids.

Lees

Lichte stijging aanmeldingen hoger onderwijs

In de aanloop naar het studiejaar 2014-2015 leek het erop dat het aantal aanmeldingen voor opleidingen aan een hogeschool of universiteit was gedaald, nu de wettelijke deadline voor aanmelden is vervroegd van 1 september naar 1 mei. In de laatste week voor de wettelijke deadline hebben echter bijna 21.000 aspirant studenten zich alsnog aangemeld bij een instelling in het hoger onderwijs.

Lees

Visitaties Universitaire Lerarenopleidingen

In 2014 is Bijcollege actief als projectleider / secretaris voor de visitaties van universitaire lerarenopleidingen. Dit doen wij bij Tilburg University, de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. In opdracht van QANU werken wij hier aan de kwaliteitsbeoordeling van de verschillende lerarenopleidingen.

Lees