De AVG en onze digitale studiekeuze instrumenten

Veel studiekiezers en aspirant studenten zullen voorafgaand aan hun studententijd een digitale vragenlijst doorlopen in de vorm van een studiekeuzetest of studiekeuzecheck. Wat betekent het aanscherpen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor de deelnemers van onze studiekeuzetrajecten, en voor onze onderwijspartners en hun aspirant studenten?

Bijcollege verzorgt voor studiekiezers en onderwijsinstellingen, studiekeuzetrajecten, studiekeuzechecks en matching op maat. De digitale vragenlijsten van Bijcollege zijn erop gericht om studiekiezers en aspirantstudenten inzicht te bieden in hun studiekeuze.

Vragen die onder de AVG als ‘bijzondere persoonsgegevens’ worden geclassificeerd, stellen wij niet. Wel stellen wij vragen die relevant zijn voor het studiekeuzeproces; vragen die studiekiezers en aspirant studenten laten reflecteren over zichzelf en/of over hun beoogde studiekeuze. Ons uitgangspunt is namelijk dat een goede studiekeuze en studiesucces, voortkomt uit een goed beeld over jezelf en de opleiding.

Met betrekking tot de AVG, hanteren wij de strengste veiligheidsnormen voor onze software en de verwerking van gegevens en waarborgen dat informatie over de studiekiezers en hun studiekeuzeproces niet kwijtraakt, wordt misbruikt of zonder toestemming van de gebruiker wordt gewijzigd. Lees hier meer over ons privacy beleid.

Meer informatie? Wij geven, waar wij kunnen, graag antwoord op al jouw vragen. Je kunt bellen ons bereiken door te bellen op 010 – 72 00 222 of te mailen naar info@bijcollege.nl.