Opening van het academisch jaar 2018/2019

Dit jaar is de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Ingrid van Engelshoven, ter ere van de opening van het school en academisch jaar 2018/2019 op bezoek bij Tilburg University. Op het programma staat onder andere een panelgesprek over hoe studenten het meeste uit hun opleiding en studietijd kunnen halen, en hoe de politiek daaraan kan bijdragen.

Tegelijkertijd spreekt minister-president Rutte tijdens de opening van het academisch jaar bij de Wageningen University & Research (WUR). Minister-president Rutte gaat tijdens zijn toespraak in op de internationale toppositie van Nederland in de landbouw- en voedselsector, waar Wageningen University & Research een belangrijke rol in speelt. Ook spreekt minister-president Rutte over de toekomst van de universiteit en uitdagingen die de landbouw- en voedselsector met zich meebrengt.

Wij hebben zin in het komende school- en academisch jaar, en werpen net als minister-president Rutte graag een blik op de toekomst. Hoe kunnen wij studiekiezers en onderwijsinstellingen nog beter ondersteunen om studiesucces te bevorderen? Door de behoeftes van studiekiezers en onderwijsinstellingen voorop te stellen en ruimte te bieden voor ontwikkeling van onze studiekeuzebegeleiding en – instrumenten, willen wij dit jaar weer een flinke slag slaan. Wil je graag op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Houd dan vooral deze pagina in de gaten.

Nieuwsgierig geworden naar de manieren waarop wij studiekiezers en onderwijsinstellingen ondersteunen? Neem een kijkje op deze pagina.