#1 Merel's open boek

Hoi, ik ben Merel Lammers en ik werk sinds kort voor Bijcollege. Ik zal de ontwikkeling en verbetering van studiekeuze-instrumenten ondersteunen, en daarnaast artikelen voor de website schrijven. Taken die mij ontzettend leuk en interessant lijken om te doen. Toch moet ik een bekentenis doen: ik draag een klein geheim met mij mee..

Zelf ben ik met mijn 21 lentes er namelijk ook nog niet over uit welke masteropleiding ik precies wil gaan doen. Eén van de belangrijkste redenen waarom ik na het afronden van mijn bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen eerst een jaar in het bedrijfsleven wil gaan werken. Ik ben namelijk van mening dat ervaring opdoen in de praktijk en de tijd nemen voor je keuze belangrijk zijn om een bewuste keuze te kunnen maken. Ik moet er zien achter te komen wat ik nou eigenlijk écht leuk vind.

Er zijn zoveel dingen die ik ‘wel interessant’ vind. Mijn doel is echter om later met veel passie mijn werk te kunnen doen, mezelf uit te kunnen blijven dagen binnen mijn vakgebied. En dat kan ik alleen als ik doe wat ik heel leuk vind. En ja, om dat uit te vinden, heb ik toch een helder zelfbeeld nodig. Aan de slag dus!

Afgelopen maandag heb ik mijn eerste werkdag gehad, en dat hield in dat ik mezelf vooral heb ingelezen in Bijcollege als bedrijf: “Wat doen zij nou eigenlijk en waar zijn hun interventies op gebaseerd?” Ironisch wel, op deze manier werd ik gelijk geconfronteerd met allerlei interessante stukken over zelfbeeldverheldering en horizonverbreding. Stukken die worden gebruikt in de studiekeuzeworkshops die Bijcollege geeft, maar voor mij in mijn keuzeproces voor mijn master eigenlijk net zo interessant zijn.

Ik bedacht me dat ik eigenlijk nooit iets op papier heb gezet over mijzelf, of over de masters waar ik eventueel geïnteresseerd in ben. In gesprek met Yvet, mijn werkgeefster, kwam zij met het idee om mijn rol als studiekiezer te combineren met mijn rol als medewerkster bij Bijcollege. Tijdens mijn werk-uren zal ik open dagen en meeloopdagen bezoeken bij verschillende onderwijsinstellingen, schrijven over de inhoud van deze dagen en schrijven over wat mij aan het denken zet. Zo zal ik een kijkje geven in het brein van een studiekiezer. De medewerkster met de dubbele identiteit is geboren!

Binnenkort zal de eerste blog verschijnen. Ik ga een dag met een studente meelopen die de pre-master Onderwijswetenschappen studeert aan de Erasmus in Rotterdam. Een plek die ik een paar maanden geleden niet eens had overwogen. Ik ben benieuwd!