#9 Master’s event Utrecht

1 april 2013. Merel Lammers schreef: “De kogel is door de kerk: ingeschreven voor Pedagogische Wetenschappen in Grunn!” Een oud facebookbericht van mezelf met (hoe kan het ook anders) allemaal leuke en bemoedigende reacties van klasgenootjes en familie. En natuurlijk van mijn nr. 1 fan: mijn vader.

Ik weet nog hoe lekker het voelde om te weten wat ik ging studeren en in welke studentenstad ik zou belanden. En nu, vier jaar later, wordt het tijd om weer een kogel af te vuren. Al voelt het dit keer meer als een bom droppen.

Ja, tijd wordt het. Om mezelf nog een steuntje in de rug te geven ben ik afgelopen week naar het Master’s event in Utrecht geweest. Ik heb daar twee presentaties bijgewoond: Onderwijswetenschappen en Communicatie en Organisatie. Bij Onderwijswetenschappen heb ik ook nog een meeloopdag gehad, waar ik behoorlijk enthousiast over was en nog steeds ben. Communicatie is iets waar ik ook al een tijdje mee loop, maar wat toch wel aardig uit de lucht lijkt te vallen.

Toen ik vier jaar geleden dit fantastisch creatieve bericht postte op facebook, had ik namelijk nog geen seconde nagedacht over een opleiding gerelateerd aan communicatie. Hoe komt het dat dit dan opeens een potentieel plan is? Tijdens de afgelopen periode heb ik veel geschreven voor Bijcollege, en om eerlijk te zijn vind ik dat één van de leukere onderdelen van mijn werkzaamheden voor Bijcollege. Ik vind het interessant om na te denken over hoe je je boodschap het best overbrengt, met oog op je doelgroep. Maar goed, laten we eerlijk wezen: ik schreef stukken over onderwijskundig nieuws of onderwijskundige vraagstukken. Misschien best wel logisch dat ik dat leuk vind om te doen.

Enfin, Informatie over twee richtingen die ik leuk vind, gebundeld in één avond. Fantastisch. De presentatie van Onderwijswetenschappen heeft, zoals ik al dacht, vooral voor bevestiging gezorgd. “Ja, dit vind ik interessant” en “ja, dit zie ik mezelf volgend jaar wel doen”. Bij de presentatie van Communicatie en Organisatie had ik dat veel minder. Ik denk omdat ik toch in mijn achterhoofd heb dat ik Onderwijskunde niet zomaar wil laten vallen. Ik heb het gevoel dat als ik voor Onderwijswetenschappen kies, ik Communicatie niet geheel uitsluit, en andersom wel. Al heb ik geen idee of dit gevoel juist is, en of ik juist opval als ik kies voor communicatie met een focus in onderwijs…

De neiging gaat dus meer naar Onderwijswetenschappen in Utrecht. Ik wacht nog even een paar mailtjes af over wat praktische dingen, en dan gaat het gebeuren. En ondertussen sus ik mijn gedachten met de mogelijkheid twee masters te doen. Of ‘anderhalf’, door extra vakken te volgen. Dat zou wel een passend zijn voor een twijfelkont als ik.