#10 Merel’s open boek gaat dicht

Waar mijn blogreeks begon met ‘het openen van mijn boek’, doe ik een halfjaar later het boek dicht. Mijn laatste blog!

De doelstelling van mijn blogreeks was om mijn gedachten, gevoelens en ervaringen te delen tijdens mijn zoektocht naar een passende master. Op deze manier hoopte ik (aspirant) studenten, studieadviseurs en docenten een inzicht te geven in wat er komt kijken bij het maken van zo’n belangrijke keuze. Mocht je wat blogs van mij voorbij hebben zien komen, heb je waarschijnlijk wel gezien dat ik zo’n beetje heel Nederland heb afgereisd om een ‘perfecte match’ te vinden. Genoeg materiaal om te analyseren dus.

Van oververhitte professoren in de collegezaal die allemaal hetzelfde vertellen tot lauwwarme koffie. Alles speelt mee. En toch ook niet. Want de keuze is uiteindelijk gevallen op de niet perfecte omstandigheden. Vrijdagochtend eerst een uurtje reizen om exact 9 uur hijgend de collegezaal binnen te komen vallen. Dat wordt mijn leven. En ik ben geen ochtendmens, dus dat is wel echt een probleem. Maar uiteindelijk is de inhoud van de master naar mijn mening belangrijker dan de omstandigheden die erbij komen kijken.

Het is me dan ook gelukt om de keuze te maken. En postte ik als 18-jarige nog een officieel ‘de kogel is door de kerk’-facebookbericht aan al mijn vrienden, dat sla ik nu maar eventjes over. Facebook is ook niet meer zo cool. Ondanks dat ik geen officieel bericht de deur uit heb gedaan ben ik wel erg blij. Het is een opluchting om je gewoon aangemeld te hebben en te weten dat je achter je keuze staat. Zoals ik in het vorige blog al door liet schemeren dat het waarschijnlijk Onderwijswetenschappen in Utrecht zou worden, is dit nu een feit. Binnen een paar weken hoor ik of ik ben toegelaten, en dan kan de nerd in mij hopelijk weer lekker los.

In deze blog dus geen cliffhanger, maar een happy end aan het verhaal. Mijn tip voor een happy end voor andere (master)kiezers? Ga lekker op onderzoek uit: meeloopdagen, open dagen, interviews met mensen uit het werkveld. Het helpt allemaal om je gedachten op een rijtje te zetten en te ervaren wat een studie of beroep nou precies inhoudt. Je verstand is belangrijk, maar luister ook vooral naar je gevoel. Meestal trekt je gevoel het aan het langste touwtje. En ten slotte, schrijf erover. Mij heeft dat de afgelopen tijd superveel geholpen.

Ik overweeg nu in plaats van een achterhaald facebookbericht een snapchat te sturen naar al mijn 15 followers. Gewoon om toch even mijn blijheid te delen.