Dagboek van een studiekiezer

Vind je het lastig om een studie te kiezen waar je helemaal achter staat? Je bent niet de enige! Hier vind je de stappen die studiekiezer Merel heeft ondernomen bij het maken van haar studiekeuze.

#9 Master’s event Utrecht

1 april 2013. Merel Lammers schreef: “De kogel is door de kerk: ingeschreven voor Pedagogische Wetenschappen in Grunn!” Een oud facebookbericht van mezelf met (hoe kan het ook anders) allemaal leuke en bemoedigende reacties van klasgenootjes en familie. En natuurlijk van mijn nr. 1 fan: mijn vader.

Lees

#8 Meeloopochtend Onderwijswetenschappen in Utrecht

Eens in de twee weken schrijf ik in dit blog over mijn gedachten, gevoelens en ervaringen tijdens mijn zoektocht naar een passende master. Hiermee hoop ik (aspirant) studenten, afgestudeerden maar ook studieadviseurs en docenten inzicht te geven in wat er allemaal komt kijken bij een keuzeproces.

Lees

#5 Let's go Leiden!

Ik ben nog niet uit mijn lijden verlost. Nog steeds vind ik het lastig de knoop door te hakken en met volle overtuiging te kunnen zeggen: ‘Dit ga ik doen!’. Daarom ben ik vorige week maar weer op pad gegaan.

Lees

#4 ‘Studeer jij hier wel?!’

Vandaag ben ik even uit mijn comfortzone gestapt. Maar echt big time. Ik stond namelijk midden op de campus van de Technische Universiteit Delft (TU Delft). Op de faculteit van Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI).

Lees

#3 Op talentenjacht

Ik ben in best wel veel dingen een master. Ik kan big-ass hamburgers wegwerken als de beste, speel een aardig potje mens-erger-je-niet en ik ben koningin windowshopping. Een master uitkiezen daarentegen, dat is een minder goede kwaliteit van me.

Lees

#1 Merel's open boek

Hoi, ik ben Merel Lammers en ik werk sinds kort voor Bijcollege. Ik zal de ontwikkeling en verbetering van studiekeuze-instrumenten ondersteunen, en daarnaast artikelen voor de website schrijven. Taken die mij ontzettend leuk en interessant lijken om te doen. Toch moet ik een bekentenis doen: ik draag een klein geheim met mij mee..

Lees