Studiekeuzeworkshop Studiekeuzeworkshop

Studiekeuzeworkshop

Stimuleer jouw scholieren of toekomstige studenten bij hun zoektocht naar hun interesses en ambities en het maken van een weldoordachte studiekeuze.

Wij verzorgen workshops in kleine groepen, gericht op het maken van een studiekeuze. Onze studiekeuzecoaches en materialen, op jouw school of instelling en volgens jouw planning. Scholieren bespreken hun verwachtingen en twijfels over het studentenleven en ze leren over de kunst van het kiezen. Stapsgewijs ontdekken scholieren wat hen interesseert en wat hen drijft en krijgen ze inzicht in studies die aansluiten bij hun kwaliteiten en interesses.

Bijcollege denkt actief mee over de inhoud van de studiekeuzeworkshops, adviseert en ondersteunt. Ze zijn betrouwbaar én innovatief.

Gerard Hogendoorn
Pre-university education programmes
Erasmus Universiteit Rotterdam

Door scholieren gedegen handvatten te geven, bewegen we scholieren om een doordachte keuze te maken. Een keuze waarbij het hart en hoofd in balans zijn. Daar is niet alleen de scholier, maar ook de hogeschool of universiteit bij gebaat. Bijcollege levert studiekeuzeworkshops in het voortgezet onderwijs en tijdens open dagen en matchingsdagen van hogescholen en universiteiten. Onze opdrachtgevers zijn onder andere de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmiaans Gymnasium.

Bijcollege kijkt met de leerlingen naar wie ze zijn, en wat daarbij zou kunnen passen. Het is fijn voor leerlingen om op een andere manier over studies te kunnen praten.

Ellen Vernij
Decaan en examensecretaris
Erasmiaans Gymnasium

Het Bijcollege team