Studiekeuzecheck Studiekeuzecheck

Studiekeuzecheck

Creëer een warm welkom onder aspirant-studenten en vergroot het bewustzijn over de inhoud en opzet van jouw opleiding, domein, faculteit, hogeschool of universiteit.

Samen met jou ontwikkelen we binnen enkele weken een studiegerichte digitale check. Wij leveren de techniek en jij bepaalt de content. Gebruik vakspecifieke vragen, opdrachten, video's en afbeeldingen en bied jouw aspiranten inzicht in hun match met de opleiding van hun keuze. Deze opleidingsspecifieke vragenlijsten kunnen jaarlijks worden aangepast zodat de studiekeuzecheck altijd is afgestemd op veranderingen in het curriculum of het werkveld.

Vertrouw op capaciteit, onderzoek verwachtingen

Ons uitgangspunt is dat studiesucces begint bij de verwachtingen van de aspirant-student over de opleiding en het werkveld. Onze geavanceerde studiekeuzetool onderzoekt in hoeverre deze verwachtingen overeenkomen met de werkelijkheid en biedt aspirant-studenten concrete antwoorden over hoe deze werkelijkheid er uit ziet.

Bijcollege neemt ons veel werk uit handen. Ze versturen de online vragenlijsten en brengen de resultaten in kaart. Onlangs ontwikkelden we ook een Engelstalige vragenlijst.

Lieke van Bokhoven
Portfolio manager Nederlandse werving
Wageningen University

Inrichting van de vragen

De vragen bestaan uit algemene vragen over het studiekeuzeproces, de interesses en motivatie van de aspirant-student en opleidingsspecifieke vragen over bijvoorbeeld de vakinhoud, werkvormen, studiebelasting en toekomstperspectieven. In afstemming met docenten, studieadviseurs, studiecoördinatoren en/of studenten ondersteunen en adviseren wij bij de ontwikkeling van de opleidingsspecifieke vragen, opdrachten en video's.

Rapportage

Direct na het invullen van de vragenlijst, ontvangt de opleiding een uitgebreid advies over de match tussen de aspirant-student en de opleiding. Daarnaast ontvangt de aspirant student een rapportage met zijn of haar persoonlijke studiekeuzeadvies.

Bijcollege gaat zorgvuldig te werk, zonder daarin aan snelheid te verliezen. Ze zijn klantgericht, professioneel en hebben hun zaken goed geregeld

Bernadette Dijkstra
Onderwijskundig beleidsmedewerker
Van Hall Larenstein

De digitale studiecheck stelt verwachtingen bij, creëert kaders, en schept enthousiasme onder aspirant-studenten over de te volgen studie.

Een greep uit de reacties van de aspirant-studenten die onze studiekeuzecheck hebben ingevuld in 2018 (sec.):

Studenten over Bijcollege

Gemiddeld kregen wij een

8.6

van de studenten als waarderingscijfer in 2018

Ik vind het goed dat de studiekeuzecheck vragen over verschillende aspecten stelt. Hierdoor krijg je een beter beeld of de studie op meerder vlakken bij jou past.

Ik denk dat de vragen die jullie stellen de mensen die de lijst invullen zelf ook goed na laten denken over wat ze nou eigenlijk weten over de opleiding.

Het is fijn om voor jezelf alles op een rijtje te zetten om na te gaan waarvoor en waarom je deze studiekeuze maakt. Daarbij was het filmpje informatief.

De vragen zijn duidelijk en voor elk nieuw onderdeel is eerst een uitleg wat voor soort vragen er nu gaan komen en waarom jullie dat willen weten.

Al deze antwoorden zijn geanonimiseerd. Een volledige lijst van de anonieme antwoorden is in te zien via Bijcollege.

Het Bijcollege team